Aperitiv cartofi gratinati cu parmezan

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 26 Apr 2017 | 4947 vizualizari

 

Cartofii gratinați, un preparat ce poate fi servit ca atare, dar și ca garnitură. Eu i-am servit cu cârnați de casă.; )Delicii de Paști

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi
  • 4 ouă fierte
  • 200 g bacon
  • 100 g brânză topită
  • 100 g cașcaval
  • 250 g iaurt grecesc
  • 2 ouă crude
  • 150 g parmezan
  • sare
  • piper
  • 50 g unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cartofi gratinati cu parmezan:

Cartofii curățați, spălați, se pun la fiert, în apă cu sare.

Cele 4 ouă se fierb, să fie de consistență tare.

Se curăță de coajă și se taie rondele.

Baconul se taie mărunt.

Ouăle crude se amestecă împreună cu iaurtul.

Când cartofii sunt fierți, se lasă să se răcească, apoi se taie rondele.

Se ia un vas termorezistent, se unge bine cu unt.

Așezăm în vas, straturi de cartofi, ouă, cartofi, iaurt cu ouă, bacon, brânza topită, cartofi, iaurt, iar deasupra un strat generos de parmezan.

După fiecare strat ,sărați și piperați.

Se dă la cuptorul încins, la 160 grade C, până se rumenește deasupra.

Se serveste cald, dar este foarte bun și rece acest preparat.

TIPS-URI

1

Între straturile de cartofi, nu uitați să sărați și sa piperați!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cartofi gratinati cu parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]