Aperitiv chifle umplute, la cuptor

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 5 Noi 2017 | 6290 vizualizari

 

Un mic dejun absolut delicios! O chiflă crocantă și gustoasă, cu gustul plăcut al brânzeturilor topite, al șuncii afumate și al oului moale și bun de mâncat...

 

INGREDIENTE

  • 2 chifle
  • 2 felii de șuncă presată/cotlet haiducesc
  • 2 felii de cașcaval/brânză topită feliată
  • 2 ouă mici
  • 10-15 grame de cașcaval răzuit
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chifle umplute, la cuptor:

Se taie "capacul" de la chifle și se golesc de miez.

În găoace se pune o felie de cașcaval/brânză topită (sau 1/2, dacă chifla e mai mică), apoi o felie (sau 1/2) de șuncă presată, după care se pune un ou întreg.

Se condimentează cu sare și piper și se răzuie deasupra, puțin cașcaval.

Se dau chiflele la cuptor la foc mediu, până ce se topește cașcavalul și chifla se face crocantă.

Se servesc calde, cu roșii tăiate felii.

TIPS-URI

1

Alegeți ouă mici, ca să nu depășească marginea găoacei.

2

Când cașcavalul de deasupra chiflelor s-a topit, formând o masă compactă, preparatul e aproape gata.

3

Fiți atenți la momentul scoaterii chiflelor din cuptor. Verificați, fără a strica aspectul, dacă ouăle s-au închegat, dar să nu se întărească. Este mai bine ca oul să rămână moale în interiorul chiflei.

4

Dacă țineți prea mult chiflele în cuptor, până se rumenește cașcavalul, oul se va întări și pâinea va fi prea uscată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chifle umplute, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Bombe de legume