Aperitiv clatita (galette) de cartofi

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 29 Apr 2017 | 3991 vizualizari

 



Aceasta reteta este o specialitate culinara din regiunea Corrèze - Franta. Este un preparat simplu, o "galetta" de cartofi cu ceapa, usturoi si cu sunca grasa.
Felurile cele mai simple sunt de obicei si cele mai bune :) nu-i asa?
Am adaugat cateva ingrediente in plus, spre deosebire de reteta de baza.
Este o reteta universala cred, puteti da drumul imaginatiei sau o puteti face in functie de produsele din frigider.
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/03/clatita-galette-de-cartofi.html

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi marisori
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 75 g de sunca/bacon grasa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura de faina - facultativ
  • 1 lingura de sos pesto rosso - facultativ
  • 2 lingura de cascaval ras - facultativ
  • ulei
  • patrunjel tocat
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv clatita (galette) de cartofi:

Spalati si curatati cartofii. Dati-i pe razatoarea cea mare si scurgeti-i de zeama, cat puteti de tare.

Adaugati oul, ceapa tocata, usturoiul pisat marunt, faina, sosul pesto, cascavalul ras, verdeata tocata, sare si piper.

Amestecati bine. Intr-o tigaie de teflon anti-aderenta, puneti un pic de ulei si prajiti sunca taiata bucatele.

Puneti deasupra compozitia pregatita, lasati sa iasa apa si asezati-o in forma de clatita.

Faceti o gaura (semineu) in mijloc si puneti un pic de ulei in mijloc si pe margini.

Gatiti la foc potrivit.

Dupa 10 minute, intoarceti galeta cu ajutorul unei farfurii si gatiti inca 10 minute.

Serviti cald, cu o salada verde sau cu muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv clatita (galette) de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv briose cu de toate