Aperitiv crochete din cartofi si branza

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 10 Ian 2021 | 5516 vizualizari

 

Este un aperitiv tare bun si care se potriveste perfect la mese festive si nu numai.
"Retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 100 g branza de burduf
  • 50 g cascaval
  • 2 oua
  • sare, piper
  • 4 lg pline cu varf de faina alba
  • 1 lgt praf de copt
  • pesmet
  • ulei pentru prajit
Portii: 60
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv crochete din cartofi si branza:

Cartofii se fierb in coaja in apa cu putina sare. De preferat este sa se fiarba cartofii inainte cu o zi. Dupa ce se curata de coaja, se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se pun intr-un bol si se adauga ouale, branza, cascavalul ras pe razatoarea cu gauri mici, sare si piper. Se amesteca totul, eventual se framanata cu mana pentru o mai buna omogenizare. 

Se adauga faina si praful de copt si se amesteca din nou pana se incorporeaza toata faina. Cu mainile usor umede se formeaza bilute, cam cat o nuca mai mare apoi se trec prin pesmet.

Intr-o cratita se pune uleiul la incins la foc iute. Cand este bine infierbantat, se adauga crochetele si se reduce usot focul. Se intorc pe partea cealalta pentru a se praji peste tot apoi se scot pe o farfurie cu servetele de hartie pentru a trage surplusul de ulei.

Se pot servi ca atare sau alaturi de o salata sau de orice altceva preferati.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv crochete din cartofi si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi dulci&albi cu ceapa rosie la cuptor, in stil asiatic