Ma gandeam sa fac ceva bun si sa nu-mi dau mult de lucru, asa ca m-am uitat prin frigider si cu ce am gasit, am pregatit acesti melci din aluat foietaj. Pentru ca noua ne-au placut, m-am gandit sa impartasesc si cu voi aceasta reteta rapida si ieftina. Sper sa va placa.
Pofta buna!
Lasa aluatul foietaj sa se decongeleze.
Spala ardeiul si taie-l cubulete.
Spala si taie ceapa verde.
Lasa ciupercile din conserva sa se scurga de apa, dupa care taie-le marunt.
Pe o o foaie de aluat foietaj, pune jumatate din cantitatea de branza si intinde-o frumos cu o spatula.
Deasupra pune jumatate din cascavalul ras, jumatate din cantitatea de ardei rosu, jumatate din cantitatea de masline si jumatate din cantitatea de ciuperci.
Ruleaza strans foaia de aluat si taie rondele de cca. 2-2,5 cm.
Pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Deasupra, unge melcii de aluat cu o pensula, cu galbenusul de ou amestecat cu o lingura de lapte.
Procedeaza la fel si cu cealalta foaie de aluat foietaj.
Coace melcii in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pana devin aurii, aproximativ 20 minute.
Sunt buni atat calzi cat si reci.
Pofta buna!