Aperitiv oua vopsite pentru Paste

de Veronica22 in Aperitive / Garnituri, 1 Apr 2018 | 3617 vizualizari

 

bunatati pentru Pasti

 

INGREDIENTE

  • 30 oua
  • 1 lgta sare
  • 2 lg otet
  • coloranti
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv oua vopsite pentru Paste:


Ouale trebuie spalate foarte bine cu detergent si apoi clatite. Punem apoi oulale la fiert in apa cu sare si otet, la foc foarte mic, pentru a fierbe incet. In acest mod coaja oualor nu va crapa.

Pentru a vopsi ouale, am ales vopsea de ou de la Dr Oetker.

Vopseaua (pliculete) se pune intr-un bol cu apa calda pentru a se lichefia.
Ouale se scot din apa cand ajung la o temperatura suportabila la mana. Se sterg cu un servet. In mana punem 2-3 picaturi de vopsea si apoi coloram oul cu aceasta vopsea. Se lasa pe un alt servetel de hartie la uscat.

Pentru vopsitul oualor am mai folosit diversi coloranti pentru oua, coji de ceapa (pentru oua marmorate) si banderole decorative.

Am avut oua cu coaja alba si rosie.
Dupa fierbere am folosit un ciorap pentru a fixa cat mai strans pe ou coaja de ceapa galbena. Pe unele dintre oua am pus cateva frunzulite, iar pe unele banderole.

Culoarea se pregateste dupa indicatiile de pe ambalaj si la fel procedam si cu vopsitul.
Pentru ouale invelite in coji de ceapa am folosit culoare verde si am fiert 2 min ouale in culoare pentru a se colora marmorat.
Celelate oua le-am colorat simplu.

Se scot din vopsea cu grija si se lasa pe un prosop. Dupa racire se pot da cu putin lac special pentru luciu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua vopsite pentru Paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf

de RODIMUR 8

la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere

de oanapl 7

ieri la 20:58

Prajitura cu mere, afine, banana si nuci

de oanapl 7

ieri la 20:07

Placinta cu branza si iaurt

de oanapl 7

ieri la 18:56

 Tort Valentina- capsuni si ciocolata

pe 24.01 la 20:30

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv clatite cu spanac, umplute cu crema de branza