Cateva zile de concediu, Pastele, fetita in vacanta...iata doar 3 motive pentru a sta mai mult in bucatarie si a ma juca cu arome, texturi si culori.
Pornesti cuptorul. Tapetezi tava de copt cu hartie pentru copt. Daca vrei, poti sa o ungi cu putina margarina sau ulei.
Ouale le speli cu apa calda si detergent de vase, apoi le bati cu mixerul, impreuna cu un praf de sare, pana cand devin spumoase. In smantana dizolvi praful de copt si adaugi piperul. Acest amestec il torni peste ouale batute si omogenizezi. Amesteci faina cu amidonul si o adaugi treptat in compozitie. Torni aluatul astfel obtinut in tava, presari uniform frunzele de patrunjel verde spalate si dai la cuptor pentru 30 de minute. In functie de cuptor, pentru siguranta, verifici cu o scobitoare.
Cand aluatul este copt, rastorni foaia pe un prosop ud si bine stors si rulezi. Lasi sa se raceasca.
Intre timp pregatesti restul ingredientelor: speli ardeii si ii tai cuburi mici; procedezi la fel si cu maslinele; condimentezi crema de branza cu piperul alb si sare. Cand blatul s-a racit, il derulezi usor si il asezi pe o folie alimentara. Intinzi crema de branza in strat uniform, apoi presari ardeii si maslinele si asezi feliile de sunca. Rulezi la loc, strangand usor cu ajutorul foliei si dai la frigider pentru cca 1 ora. Servesti rulada taiata felii.
Sa aveti pofta!