Tajina tunisiana este total diferita de cea marocana.
Este ca un "quiche" fara aluat sau ca o omleta groasa si consistenta.
Dupa varianta cu pui care mi-a placut foarte mult va propun o varianta cu ton.
Am inlocuit o jumatate din cantitatea de pesmet cu couscous fin.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/07/tajina-tunisiana-cu-ton-si-branza.html
Curatati si tocati ceapa si usturoiul tocat.
Incalziti uleiul puneti ceapa si usturoiul si rumeniti. Adaugati tonul scurs si maruntit.
Sarati, piperati, adaugati maslinele taiate, reveniti timp de 2-3 minute.
Lasati sa se raceasca.
In bolul robotului sau intr-un castron adanc, amestecati ouale, laptele, pesmetul, faina de couscous, branza rasa, branza topita si patrunjelul tocat.
Adaugati praful de copt si rezervatidati deoparte.
Incalziti cuptorul la 200° C.
Incorporati tonul racit in compozitia cu oua.
Ungeti cu unt forma dorita.
Turnati compozitia si dati la cuptor timp de 30 de minute.
Trebuie sa fie bine rumenita.
Verificati cu lama unui cutit daca este coapta.
Scoateti din forma si serviti tajina calda cu salata sau cruditati.
Este foarte buna si rece.