Aperitiv tarta cu branza telemea

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 16 Noi 2017 | 9317 vizualizari

 

"Tarte si placinte rumenite si iscusite"

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 20 g drojdie proaspata
  • 170 ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1 lingura ulei
  • Umplutura:
  • 300 g branza telemea de oaie
  • 200 g cas de oaie
  • 100 g branza de burduf
  • 3 oua
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu branza telemea:

Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingurita faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute.

Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare.

In mijloc se face o gaura in care se toarna drojdia dospita.

Se framanta si se adauga si restul de apa calduta.

La final, se adauga si uleiul de masline.

Este framantat cand nu se mai lipeste de mana.

Se lasa la dospit o ora acoperit cu un prosop la loc cald, ferit de curenti.

Branzeturile se maruntesc si se amesteca cu ouale intr-un castron.

Se tapeteaza masa cu faina si se intinde aluatul rotund cu diametrul mai mare decat tava.

Se asaza aluatul in tava unsa cu unt si se ridica si pe margini.

Se toarna umplutura si se niveleaza.

Se strange marginea aluatului peste umplutura si se unge cu galbenus de ou batut.

Se introduce in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, timp de 30-40 minute pana cand marginile se rumenesc frumos.

Se scoate din cuptor si se feliaza.

Este buna calda, dar si rece.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu branza telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv clatite cu spanac, umplute cu crema de branza