concurs - "tarte si placinte rumenite si iscusite"
Usor si rapid de facut aceasta tarta sarata este tot timpul foarte gustoasa.
De origine frantuzeasca din regiunea Lorraine, tarta "quiche" are ca baza o garnitura numita "migaine" un amestec de oua si smantana.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/09/tarta-quiche-cu-ardei.html
Spalati si curatati legumele.
Incalziti cuptorul la 200 ° C
Prajiti baconul într-o tigaie anti-aderenta (fără grăsime ).
Adaugati ceapa si prazul tocate marunt.
Rumeniti si adaugati un pic de ulei daca baconul nu este gras. Lasati sa se raceasca.
Într-un castron, bateti ouale cu smantana și piperul. Adaugati un pic de sare (baconul este deja sărat).
Se pune aluatul in forma de tarta unsa cu unt.
Turnati compozitia cu bacon. Adaugati cascavalul taiat cubulete.
Turnati deasupra ouăle cu smântâna.
Decorati cu ardeii taiati lamele alternand culorile.
Presarati boia de ardei.
O puteti servi calduta cu o salata verde sau rece ca aperitiv.
Poftă bună !