Aperitiv terina cu ardei si branza de vaci

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 18 Ian 2019 | 2993 vizualizari

 

O reteta foarte usoara si racoritoare de obicei facuta cu branza de capra proaspata.
Eu va propun o varianta cu branza grasa de vaca si cu ardei copti.
Este usor si simpla de facut, ideala vara dar buna si iarna  de sarbatori cand dorim un antreu mai usor.
Am facut-o cu ardei de gradina copti, curatati si congelati in septembrie.
Gustul este minunat, reiese ardeiul bun si adevarat.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/12/terina-cu-ardei-si-branza-de-vaci.html

 

INGREDIENTE

  • 400 g de branza proaspata grasa de vaca
  • 2-3 foi de gelatina
  • 4 ardei verzi copti si curatati
  • 2 ardei rosii copti si curatati
  • 2-3 linguri de sos de rosii de casa- reteta aici
  • 50 ml de smantana
  • sare, piper
  • 1 ceapa salota
  • 20 fire de arpagic
  • 3 felii de rosie confiata ulei
  • seminte de mac
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv terina cu ardei si branza de vaci:

Puneti la-nmuiat foile de gelatina in apa rece.

Incalziti crema.

Scurgeti foile de gelatina si puneti-le in crema fierbinte. Luati de pe foc si amestecati. Lasati sa se raceasca un pic.

Amestecati bine branza cu smantatana, puneti sare si piper.

Adaugati ceapa tocata fin si arapagicul taiat marunt.

Amestecati, verificati de sare si piper.

Imbracati o forma de terina (15 cm lungime) in film alimentar.

Lasati filmul sa depaseasca.

Puneti pe fund ardeiul verde.

Varsati deasupra jumatate din branza, apoi puneti ardeii rosii taiati bucatele si amestecati cu sosul de rosii.

Puneti deasupra restul de branza si acoperiti cu ardeiul verde ramas.

Ridicati si acoperiti suprafata cu filmul alimentar.

Dati la rece o noapte.

Scoateti din forma si decorati cu rosii confiate si seminte de mac.

Taiati felii si serviti cu paine completa de calitate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv terina cu ardei si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizzete din vinete