Aperitive rapide pentru sarbatori

de AlexTeacher in Aperitive / Garnituri, 21 Dec 2017 | 13005 vizualizari

 

Aperitivele pentru Craciun sau revelion trebuie sa fie usor de facut, gustoase si sa multumeasca toate gusturile. Avem cinci variante pentru tine.

 

INGREDIENTE

“Acadele” de mozzarella si rosii cherry

  • Mozzarella Bocconcini (bilute) – 20 bilute
  • Rosii cherry – 20 buc
  • Sos Pesto alla Genovese - 2 linguri
  • Mix de seminte

Rulouri de tortilla cu jambon si spanac

  • Foi de tortilla – 2 buc
  • Jambon – 2 felii
  • Crema de branza – 100 g
  • Ridichi – 4 buc
  • Ardei copt – 2 buc
  • Spanac frunze – 50 g
  • Busuioc proaspat – 10 frunze
  • Piper negru – dupa gust

Rulouri de carnaciori de bere, in bacon

  • Carnaciori de bere – 10 buc
  • Bacon feliat (fara sorici) – 10 felii
  • Prune afumate – 10 buc
  • Seminte de susan – 1 lingura
  • Miere – 2-3 linguri

Carnaciori in foietaj

  • Carnaciori oltenesti – 10 buc
  • Aluat de foietaj – 1 foaie
  • Galbenus de ou – 2 buc
  • Seminte de susan – 1 lingura
  • Seminte de chimen – 30 g

Briose din paine, cu ou si bacon

  • Paine toast – 6 felii
  • Oua – 6 buc
  • Bacon – 12 felii (fara sorici)
  • Ceapa verde – 2 fire
  • Mozzarella – 100 g
  • Boia dulce – ½ lingurita
  • Ulei de masline – 1 lingurita
  • Sare, piper – dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive rapide pentru sarbatori:

“Acadele” de mozzarella si rosii cherry

  •  Pe fiecare bat de frigaruie se pune cate o rosie cherry si o biluta de mozzarella;
  • Se scufunda mozzarella in pesto si apoi se trece prin mixul de seminte;

Rulouri de tortilla cu jambon si spanac

  • Se ung foile de tortilla cu crema de branza;
  • Se rasneste piper deasupra;
  • Se taie feliile de jambon pe jumatate si se pun deasupra;
  • Se adauga spanac frunze si ridichi taiate subtire;
  • Se ruleaza, se infig scobitori din loc in loc si se taie oblic;

 

Rulouri de carnaciori de bere, in bacon

  • Se taie carnaciorii de bere pe jumatate, pe lungime;
  • Se taie baconul pe jumatate, pe latime;
  • Se taie prunele afumate pe jumatate, pe lungime;
  • Se ruleaza in bacon ½ carnacior de bere si ½ prune;
  • Se stropeste cu putina miere si se presara seminte de susan pe deasupra;
  • Se repeta procesul pentru celelalte bucati;
  • Se pun intr-o tava de cuptor cu hartie de copt si se coc la 180 de grade pana se rumenesc;dureaza cca 10 minute

Carnaciori in foietaj

  • Se taie carnaciorii oltenesti pe jumatate (pentru a-i scurta);
  • Se taie fasii de aluat de foietaj la grosimea dorita, putin mai lungi decat bucatile de carnat;
  • Se infasoara in jurul carnatului, si se asaza intr-o tava cu hartie de copt, cu imbinarea in jos pentru a nu se desface;
  • Se ung cu galbenus de ou si se presara seminte de susan pe deasupra;
  • Se introduc in cuptor la 190 de grade celsius, pana ce carnatii sunt rumeniti, iar aluatul este crescut frumos, dureaza cam 10 minute. 

Briose din paine, cu ou si bacon

  • Taie cercuri de paine toast (6 buc, de diametrul tavii de briose);
  • Taie ceapa verde oblic;
  • Da mozzarella pe razatoare;
  • Unge tava pe interior cu ulei de masline;
  • Pune cercurile de paine in interior;
  • Aseaza cate 2 felii de bacon de jur imprejurul fiecarei forme;
  • Sparge cate un ou in interior;
  • Adauga sare, piper si boia deasupra;
  • Pune ceapa verde si mozzarella deasupra;
  • Baga-le la cuptor pana se gratineaza si se gatesc ouale (10min);

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive rapide pentru sarbatori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine prajita cu ou si branza de oaie