Ardei copţi la borcan

de Ade200 in Conserve, 17 Sep 2012 | 15927 vizualizari

 

O modalitate simplă de a conserva ardeii copţi, fără alte ingrediente. Iarna, îi puteţi folosi după dorinţă. Pentru cei care nu tolerează oţetul e reţeta ideală. Ca să nu mai vorbim că rămâne spaţiu pentru alte legume în congelator!

 

INGREDIENTE

  • ardei kapia sau gras
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei copţi la borcan:

Coaceţi ardeii (se pot coace şi în tava din cuptor, dar să-i întoarceţi). Îi închideţi intr-o pungă sau într-un vas acoperit pentru că aburii ajută la o curăţare mai uşoară. Curăţaţi de coajă, scoateţi sâmburii, lăsaţi să se scurgă 1-2 ore într-o strecurătoare, presăraţi cu sare. Puneţi ardeii în borcane până la 1 cm de margine.

Puneţi capacele,sterilizaţi-le într-o cratiţă punând apă rece până la ¾ din înălţimea borcanelor.Fierbeţi la foc mijlociu cam 1 oră.Lăsaţi în cratiţă până se răcesc.

Ştergeţi borcanele, le puneţi la păstrare în loc uscat şi întunecos

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei copţi la borcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Sim0na 1

17.09.2012, 22:13

Place reteta!!

gaby_gabytza 1

23.09.2012, 23:04

Bya Ralu 1

09.10.2012, 21:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

pe 18.11 la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]