Ardei si rosii umplute

de Doralinda in Mancaruri de post, 23 Oct 2013 | 4675 vizualizari

 

O reteta atat ptr vegetarieni cat si ptr cei care tin post, nu veti simti ca lipseste carnea, pe fetitele mele le-am pacalit!

 

INGREDIENTE

  • 8 rosii
  • 6-8 ardei grasi
  • 1 vanata
  • 2-3 dovlecei
  • 2 cepe mari
  • un buchet de marar
  • cate a frunze de menta proapata
  • 1 ardei gras rosu
  • 2-3 cartofi
  • o mana de stafide uscate negre
  • 1 ceasca de ulei de masline (din aceasta pastrati cca 1-2 linguri ptr tava)
  • 1 ceasca de orez rotund
  • 1 lingura pasta concetrata de rosii
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei si rosii umplute:

Golim rosiile si umplutura o trecem prin blender ptr a deveni o pulpa de rosii. Curatam si ardeii grasi, apoi restul de legume le tocam la blender. Incalzim uleiul intr-o craticioara adanca si calim legumele tocate, dupa care adaugam pulpa de rosii din care pastram putin ptr tava la urma, punem si orezul, stafidele, sarea si piperul, amestecam si luam de pe foc. Umplem rosiile si ardeii si ii punem in tava de la cuptor sau intr-un pirex, punem din uleiul pastrat, pulpa de rosii ramasa si putina sare. Nu e nevoie de apa ptr ca va lasa destul rosiile. Dam la cuptorul preincalzit la 180 C ptr cca 40 min.

TIPS-URI

1

In loc de marar, puteti pune patrunjel.

2

puteti pune in tava, cartofi taiati cuburi, ajuta la absorbirea sosului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei si rosii umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari umpluti