Ardei umpluti

de Andreea Baraboi in Porc, 11 Oct 2014 | 4128 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 15 ardei marime medie
  • 6 cepe
  • 2 cani orez
  • 1 kg carne tocata porc
  • 4 linguri bulion
  • vegeta
  • piper
  • 2 oua
  • patrunjel
  • marar.
  • ulei
  • apa
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Spalam ardeii si le taiem  capacele si ii curatam de seminte si ii lasam la scurs!

Curatam ceapa  si o  tocam marunt unde o punem la calit in tigaie, dupa ce se inmoaie destul adaugam bullionul si le lasam sa se mai caleasca pt 10 min.

Spalam  orezul, il scurgem de apa si il adaugam in calitura de ceapa cu bulion, Le lasam sa se raceasca .

Intr-un vas adaugam  carnea  tocata  peste care rasturam calitura de ceapa rece  unde adaugam, 2 oua, patrunjel , marar, vegeta si piper, le amestecam bine pana rezulta o compozitie destul de stabila.Daca  vi se pare prea subtire adaugati o lingura faina de grau.

Cu aceasta umplutura umplem  ardeii si ii inchidem cu  capacele propii. 

Pe  fundul oalei unde ii punem la fiert adaugam  cateva frunze de  vie, sau cum am facut eu,  cand am  facut zarzavatul am pus la uscat cozile de la  patrunjel si  marar si acum le-am  pus pe fundul oalei pt ardei,umplem  cu appa  dar apa sa depaseasca 2 degete de  ardei .Ii acoperim cu capac si ii lasam la fiert la foc mic pt circa  o ora!

Pofta buna !!

TIPS-URI

1

Mi-a mai ramas ceva umplutura pe care am folosit-o pt 30 sarmalute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]