Ardei umpluti cu carne

de Dya Daniela Andrei in Porc, 4 Mai 2011 | 8133 vizualizari

 

Preferatii mei! :)

 

INGREDIENTE

  • 1,5 - 2 kg ardei gras,
  • 1 kg carne de porc tocata(se poate folosi si carne de vita)
  • 150 - 200 g orez,
  • 2 oua,
  • 100 ml ulei,
  • patrunjel si marar tocate marunt,
  • 250 g ceapa,
  • 250 g rosii,
  • 1/2l bors de putina
  • 500 g sos de tomate (bulion)
  • sare, piper, dupa gust.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne:

Ardeii se curata de cotoare si seminte, se spala si se cresteaza la varf. Se curata ceapa, se spala, se taie felii si se caleste impreuna cu sosul de tomate/bulionul in ulei, adaugandu-se orezul. Dupa ce s-a racit se adauga carnea tocata, ouale batute spuma, verdeata, sarea si piperul. Se amesteca ingredientele pana cand se formeaza o pasta omogena cu care se umplu ardeii. Rosiile se spala si se taie sub forma de capace pentru a se pune la capetele ardeilor umpluti. Ardeii se asaza intr-o craticioara in care se adauga borsul acru (impreuna cu o cana-doua de apa) Se fierb aproximativ 50 - 60 minute.

Se servesc cu smantana si ardei iute.  Pofta buna!

TIPS-URI

1

pentru un gust deosebit, pe fundul oalei se aseaza cozile (intregi) de patrunjel si marar si abia apoi asezam ardeii

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne de porc