Sunt minunati ardeii grasi umpluti si zic sa profitam cat inca se mai gasesc pe piata.
Ardeii se spala si li se indeparteaza coada si semintele cu ajutorul unui cutit, taind circular in jurul cozii si avand grija ca acestia sa ramana intregi.
Intr-un castron se pun carnea tocata, orezul spalat, ceapa curatata de foi, spalata si taiata marunt, ouale, putina sare, putin piper negru macinat si o lingurita de boia de ardei dulce. Se amesteca, apoi se umplu ardeii cu aceasta compozitie, unul cate unul, la final presarand putina faina peste carne, pentru a forma un capac.
Se aseaza ardeii umpluti intr-o cratita, se pune apa peste ei, cat sa ii acopere, se adauga putina sare si se lasa la fiert pana cand carnea este gata, iar apa este scazuta. Se adauga sucul de rosii, frunzele de busuioc spalate si putin amestec de ierburi. Se mai lasa la fiert cat sa se lege sosul. La final se adauga patrunjelul spalat si tocat.