Ardei umpluti cu carne de pui in sos de rosii

de Andra_Constantinescu in , 26 Iun 2018 | 2930 vizualizari

 

Este sezonul ardeilor umpluti, asa ca de data aceasta i-am umplut cu carne de pui si am testat in acelasi timp si noile condimente de la Delikat cu ingrediente 100% naturale. Pentru aceasta reteta am folosit "Amestec de ierburi si boia", "Condimente pentru pui", "Rozmarin", "Oregano", "Maghiran", "Piper negru boabe" si "Boia de ardei dulce".
Toata lumea care a gustat din ardeii mei umpluti a laudat compozitia din carne si am fost tare mandra. Le-am dezvaluit intr-un final secretul meu: am folosit condimente pentru pui de la Delikat. Acestea contin sare, condimente in proportii variabile (boia de ardei dulce, usturoi, ardei iute cayenne, curcuma, coriandru, chimion, piper, anason, fenicul, ghimbir, radacina de leustean, ienibahar, seminte de schinduf, scortisoara, nucsoara, cuisoare) si ulei vegetal de floarea soarelui. Am folosit de asemenea si amestecul de ierburi si boia de la Delikat, care are in compozitie boia de ardei, faina de mustar, patrunjel, ceapa, usturoi, arpagic, oregano, piper negru si alb, zahar din trestie de zahar, sare de mare, ardei gras rosu si ulei de masline extravirgin. Am adaugat si putin rozmarin.
Pentru un sos gustos am folosit "Oregano", "Maghiran", "Piper negru boabe" si "Boia de ardei dulce" de la Delikat.
Recomand noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale pentru obtinerea unor preparate gustoase.

 

INGREDIENTE

  • Pentru umplerea ardeilor:
  • 600 g muschiulet de pui
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingura cu varf de amestec de ierburi si boia de la Delikat
  • 13 g condimente pentru pui de la Delikat
  • 50 g orez
  • 1 ou
  • 2 linguri suc de rosii
  • putin rozmarin uscat de la Delikat
  • Celelalte ingrediente:
  • 7 ardei grasi
  • 1 lingura de faina
  • 2 cepe mari
  • apa
  • 300 ml suc de rosii
  • 1 foaie de dafin
  • putin oregano uscat de la Delikat
  • putin maghiran uscat de la Delikat
  • putin busuioc uscat
  • cateva boabe de piper negru de la Delikat
  • 1 lingura de boia de ardei dulce de la Delikat
  • 1 legatura de patrunjel verde
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne de pui in sos de rosii:

Muschiuletul de pui se spala si se taie bucatele.

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Muschiuletul de pui, ceapa si o lingura cu varf de amestec de ierburi si boia de la Delikat se pun in robotul de bucatarie si se toaca. Se transfera amestecul intr-un castron, se adauga condimentele pentru pui de la Delikat, orezul (spalat), un ou, doua linguri de suc de rosii si putin rozmarin uscat de la Delikat. Se amesteca totul si se potriveste de sare (eu nu am mai pus deoarece condimentele pentru pui de la Delikat contin si sare, dar dupa gustul meu parca mai trebuia putina totusi).

Ardeii se spala si se decupeaza cu grija, scotand cotorul si semintele. Se umplu cu compozitia cu carne si se presara putina faina la sfarsit, aceasta avand rol de capac. Se asaza intr-o cratita si se adauga apa cat sa ii acopere. Se fierb si, daca este necesar, se mai adauga apa pe parcursul fierberii.

Dupa ce ardeii au fiert, se adauga sucul de rosii, foaia de dafin, putin oregano uscat de la Delikat, putin maghiran uscat de la Delikat, putin busuioc uscat, cateva boabe de piper negru de la Delikat si o lingura de boia de ardei dulce de la Delikat. Se mai lasa sa fiarba cateva minute pana cand scade sosul, apoi se opreste focul si se adauga patrunjelul verde (spalat si tocat).

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne de pui in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cremă de ardei copți cu brânză feta - Un deliciu ușor de preparat și savurat