Pregatim copozitia de carne pentru a umple legumele(ardeii,cartofii si rosiile):amestecam carnea tocate cu sarea piperul si oul.Ceapa si orezul se calesc separat si se pun in compozitia de carne,iar la sfarsit punem si verdeata tocata marunt.
Cu aceasta compozitie umplem pe rand ardeii,curatati de seminte si decupate capacelele,cartofii decojiti,spalati si scobiti de miez in interior,iar rosiile de asemenea,le scoatem miezul si umplem fiecare leguma cu compozitia de carne.
Pregatim un vas pe care sa-l putem introduce la cuptor,punem apa atat cat sa cuprinda toti ardeii(si numai),adaudam 2 linguri de bulion,sare,piper si putina vegeta.
Fierbem la foc potrivit pana da primul clocot,apoi bagam vasul la cuptor si lasam sa scada bine!Presaram verdeata la sfarsit,cand am scos vasul din cuptor!
Servim cu smantana si branzica proaspata!
1
Datorita amidonului din cartofi,sosul se va ingrosa usor si nu este nevoie de faina pentru sos.