Bab gulyas la ceaun

de Corinuta in Mancaruri cu carne, 21 Mar 2018 | 14538 vizualizari

 

Așa cum îi stă bine românului, ne place să ne adunăm din când în când, mai ales vara,dar și iarna și să punem de ceva bun....la ceaun.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg carne de porc afumata (de care va place)
  • 2 carnati afumati
  • 600 g fasole uscata boabe (puteti pune din conserva, e la fel de bun)
  • 200 ml ulei
  • 2 cepe mari
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2-3 morcovi mari
  • 1 felie de telina
  • 500 ml bulion
  • 2-3 linguri pasta de ardei iute(dupa gust)
  • 3-4 foi de dafin
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare, piper macinat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bab gulyas la ceaun:

Se curata si se taie legumele cubulete de aprox aceeasi marime. Se taie si carnea bucati potrivit de mari, iar carnatii felii grosute.

Apoi se incinge uleiul in ceaun si se pun la calit pe rand, intai ceapa pana devine sticloasa, apoi usturoiul, morcovii, telina, ardeii. Se condimenteaza cu putina sare si piper, se adauga carnea taiata bucati, foile de dafin si pasta de ardei iute. Se adauga si 2 litri de apa fierbinte, cat sa acopere carnea si se lasa sa fiarba.

Cand carnea e aproape fiarta, se adauga carnatii taiatii felii, fasolea scursa din conserva, sosul de rosii si se lasa sa mai fiarba 15-20 de minute. La sfarsit adaugam verdeata tocata marunt si mai lasam sa dea cateva clocote. Gustam cat e de sarata si mai condimentam daca e necesar.

Servim fierbinte cu paine proaspata si muraturi.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bab gulyas la ceaun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Szekelygulyas- gulas secuiesc