Se mixeaza uleiul cu zaharul, dupa care se adauga cele 2 oua pe rand si galbenusul. Se mixeaza foarte bine. Faina se amesteca cu drojdia si se adauga treptat la compozitia de oua. Obtinem un aluat lipicios si foarte moale.
Aluatul l-am impartit in patru parti, aproape egale si, cu mana unsa cu ulei, am format bilute pe care le-am pus in formele unse cu ulei si tapetate cu faina. Le-am lasat sa creasca, apoi le-am bagat la cuptor la copt.
Dupa ce s-au copt, am lasat prajiturile sa se racoreasca apoi le-am scos foarte usor din forme.
In timp ce prajiturile erau la copt am preparat siropul. Am fiert apa cu zaharul aproximativ 15 minute, am stins focul si am adaugat romul. Am lasat siropul sa se racoreasca, nu sa se raceasca complet, am bagat toate prajiturile in sirop, iar din cand in cand le-am intors pe toate partile pentru ca acestea sa absoarba tot siropul.
Cand baba au absorbit aproape tot siropul, le-am taiat pe jumatate si le-am umplut cu frisca si dulceata din capsuni .