Baby Corn si andive cu somon pe pat de rucolla

de nico15 in Somon, 7 Noi 2010 | 6776 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 borcan Baby Corn
  • 1 andiva mai mare
  • 500-750 gr de somon
  • 1 1/2 punga de rucola
  • 4 cepe rosii
  • 450-500 gr de castraveti acri
  • sare, piper, ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baby Corn si andive cu somon pe pat de rucolla:

Reteta se executa in doua etape, prima etapa se iau aproximatic 500 gr de somon si se taie foarte fin, se iau castraveti acri si se taie in cubulete mici si se adauga peste somon, separat se taie si ceapa rosie foarte fin si se amesteca bine, punandu-se un pic de ulei de masline. Dupa ce andivele au fost spalate si sterse cu grija, se umplu cu respectiva compozitie. Andivele se aseaza pe un pat de rucolla care a fost in prealabil stropit cu un dresing de ulei de masline cu zeama de la o lamaie.

Etapa a doua: Baby corn-ul(mini porumb) se invelesc in somon si se aseaza printre andive. Separat se face un dressing cald care se va adauga atat pe andive cat si pe somonul care inveleste porumbul compus din:

50 gr de praz taiat foarte fin
20 ml de cognac
100 ml de smantana lichida
100 gr de blue cheese(branza cu mucegai)

Se taie prazul foarte fin si se caleste intr-o lingura de ulei de masline, cand devine moale si lucios se adauga coniac-ul lasandu-se sa fiarba pana iese taria alcool-ului, dupa care se adauga smantana si branza, continandu-se fierberea pana devine mai consistent dressing-ul ca textura, acesta se va adauga pe preparatele de baza foarte putin restul fiind pus in boluri, fiecare putandu-se servi, acest dressing l-am invatat de la prietena mea Liliana de la Focsani.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Baby Corn si andive cu somon pe pat de rucolla" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Plachie de somon