Baclava

de miremirc in Prajituri, 12 Apr 2011 | 14251 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g foi de placinta
  • ulei
  • Umplutura :
  • 300 g nuca macinata
  • Sirop :
  • 375 ml apa
  • 750 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 80 ml rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

  Ungem o tava de dimensiunea foilor de placinta cu ulei; punem 5 foi, unse bine fiecare, una peste cealalta, apoi nuci macinate, inca 4 foi unse fiecare cu ulei , inca un strat de nuca, ultimele 5 foi unse si ele fiecare.Am avut 14 foi de placinta in pachet.

  Dupa ce am uns si ultima foaie de placinta, taiem sub forma de romburi astfel : intai in lungul tavii, la distanta de circa 5 cm, apoi oblic, la aceleasi distante si dam la cuptor pana se rumenesc foile.

Intre timp ne ocupam de sirop.
Intr-o craticioara punem pe foc apa cu zaharul si esenta de vanilie si lasam sa fiarba pana ce siropul devine gros, apoi punem coaja rasa de lamaie; dam de pe foc cand siropul este legat si adaugam rom-ul.
Dupa ce s-a copt, peste baclava se toarna acest sirop fierbinte si se acopera cu un servet pentru 10 minute.
Putem orna fiecare romb cu fulgi de cocos sau fistic macinat.

Nu se introduce in frigider, deoarece se zahariseste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

iry-gabriela 1

27.04.2013, 20:04

asa o bunatate nu este de refuzat

nilgun 1

07.07.2013, 00:23

bune...dar mi-e dor de baclavalele facute de bunica mea, cu foi intinse, traditionale

Krystyan Trendy 1

23.10.2013, 09:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava