Batoane de caramel si alune invelite in ciocolata

de dana1986 in Dulciuri, 25 Iul 2011 | 6710 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 13 linguri de zahar
  • 180 gr unt
  • 8 galbenusuri
  • 150-200 gr alune prajite nesarate
  • 200 gr ciocolata neagra(sau de care preferati)
  • 1 lingura de frisca lichida
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane de caramel si alune invelite in ciocolata:

intr-o cratita punem 10 linguri de zahar la caramelizat(nu la ars) iar cel ramas il amestecam cu gabenusurile. cand zaharul s-a caramelizat se aduga untul, se amesteca bine si se lasa sa fiarba la foc mic, apoi adaugam si galbenusurila si alunele si lasam sa fiarba pana se ingroasa.

luam crema de pe foc si o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt(eu am pus-o in una patrata), lasam sa se raceasca si punem tava la congelator 30-60 minute.

dupa care se scoate de la congelator si se taie in bucati dupa preferinte(ca sa formam batoane).

topim ciocolata pe baie de abur o amestecam cu fisca dupa care rostogolim batoanele prin ciocolata. le punem iar la congelator pentru ca ciocolata sa se intareasca pe batonase.

BUN, BUN, BUN!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane de caramel si alune invelite in ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cos cu flori