Batoanele cu mac erau o bucurie pentru gustul copiilor, atât de pufoase și bune. Andra Mihail ne aduce astăzi rețeta reinventată ușor pentru aceste batoane pufoase, cu gust de miere.
Pentru aceste Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, drojdie, zahăr, lapte, ulei, ou și miere.
Cum se prepara aceste Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei:
Pune făina într-un bol mare și adaugă drojdia. Amestecă ușor cu o furculiță să se distribuie uniform. Adaugă un praf de sare, zahărul tos și cel vanilat și amestecă din nou. Fă un locaș în mijlocul făinii și adaugă laptele, uleiul și frământă până obții un aluat dens, omogen și nelipicios. Nu trebuie frământat excesiv.
Acoperă aluatul cu un prosop curat de bucătărie și lasă-l la dospit până își dublează volumul.
Scoate apoi aluatul pe un blat de lucru uns cu puțin ulei și împarte-l în patru părți egale.
Întinde fiecare parte în strat subțire, apoi rulează strâns cât să obții un rulou lung. Procedează la fel cu restul aluatului.
Așază batoanele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Sparge un ou și adaugă o lingură de lapte, apoi amestecă bine și unge batoanele. Presară semințe de mac.
Coace batoanele în cuptorul preîncălzit, la 170 grade C, timp de 30-40 minute sau până se rumenesc frumos.
Între timp, prepară siropul. Într-o crăticioara, pune apa la fiert și adaugă mierea. Nu trebuie fiert mult, doar cât să se topească mierea. Lasă apoi siropul la răcit.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă batoanele câteva minute la răcit, apoi unge-le bine cu siropul cu miere.
Servește-le calde sau reci, alături de un iaurt sau după bunul plac.
Vă recomandăm și rețeta de Mini franzelute cu lapte, Batoane cu magiun sau Soft french bread rolls.