Bavareza cu capsuni

de Ligia Bxl in Torturi, 31 Mar 2014 | 19526 vizualizari

 

Foarte racoros pentru o zi asa frumoasa de primavara,ador fructele rosii in orice anotimp si oricum ar fi ele preparate.
O zi buna si frumoasa sa aveti dragi bucatarasi :*

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 50 gr faina
  • 20 gr de fistic,amande sau alune macinate(eu am pus amande)
  • 75 gr zahar
  • 2 oua
  • Pentru bavarois:
  • 700 gr de capsuni
  • zeama de la o lamaie
  • 250 gr de zahar
  • 400 ml frisca lichida
  • 2-3 plicuri de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bavareza cu capsuni:

Am inceput cu jeleul cu care am ornat tortul.

Am mixat capsunile spalate, impreuna cu zeama de lamaie si zaharul, apoi l-am fiert putin pe aragaz. Am dizolvat gelatina conform instructiunilor de pe plic, eu am folosit foi de gelatina, le-am pun in apa rece si dupa ce s-au inmuiat le-am adaugat in capsunele fierte.

Am lasat jeleul deoparte si am trecut la prepararea blatului.

Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am amestecat cu zaharul, am adaugat pudra de migdale si la urma faina. Am batut albusurile spuma cu putina sare si le-am amestecat incet sa nu se lase cu compozitia de galbenusuri. Aceasta compozitie am pus-o intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt,am intins-o si am dat o forma rotunda(sau se poate face direct intr-o tava rotunda detasabila). Am dat la cuptor la 180°c pentru 10 minute. Am lasat sa se raceasca dupa coacere.

Apoi am batut frisca si am amestecat cu jumatate din jeleul de capsuni.

Am taiat blatul cu un cerc rotund si l-am pus pe o farfurie impreuna cu cercul, apoi am turnat putin jeleu pe blat si l-am intins cu o spatula,peste am turnat compozitia de frisca si am dat la frigider sa se intareasca cam 1 ora.

Dupa ce s-a intarit am turnat restul de jeleu pe toata suprafata si am dat iarasi la frigider ca sa se intareasca si jeleul. La final se scoate cercul (eu am introdus un cutit pe marginile cercului ca atunci cand l-am scos sa nu se crape tortul).

Am ornat cu capsuni.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bavareza cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]