Berbecut cu cartofi la tava

de mihaelar63 in Oaie, 15 Feb 2021 | 2713 vizualizari

 

 De data aceasta am dorit sa prepar o friptura de berbecut nu prea condimentata nu prea aromata . Eu zic ca am gasit echilibrul perfect si mi-a iesit o friptura la tava savuroasa.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de berbecut cu os
  • 1 kg cartofi
  • 15o gr sunca afumata
  • 500 ml vin rosu
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 l apa
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 4 catei usturoi
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1 foaie dafin
  • chimen macinat
  • boia dulce
  • piper negru macinat
  • chilli
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Berbecut cu cartofi la tava:

  1.  Pulpa de berbecut se curata si se spala cu atentie.
  2. Nu este problema ca  pulpa de berbecut pare pe exterior mai  grasa . Aceste grasimi se vor topi la coacere .
  3. Se pune pulpa la fiert in apa cu vin . Sarati .
  4. Puneti in oala , foaia de dafin ,ceapa , usturoiul , ardeiul si crengutele de mirodenii .
  5. Lasati sa fiarba cam 30  minute [asta depinde de carne , a mea a fost foarte frageda ].
  6. Adugati cartofii taiati in sferturi si mai fierbeti inca 15-20 minute .
  7. Scurgeti carnea si cartofii de lichid si le transferati intr-o tava ne-aderenta .
  8. Pulpa de berbecut se incresteaza din loc in loc pentru a se patrunde mai bine de condimente .
  9. Carnea se condimenteaza cu   chimen , chilli ,piper si boia dulce .
  10. Cartofii se condimenteaza cu boia dulce si chilli .
  11. Stropiti pe deasupra ulei de masline si dati tava la gratinare in cuptor inca 30 minute .
  12. Serviti friptura decorata cu ardei si ceapa verde ,alaturi de  varza murata sau de salata preferata .
  13.  Pofta mare !!!!

TIPS-URI

1

Nu este problema ca pulpa de berbecut pare pe exterior mai grasa . Aceste grasimi se vor topi la coacere .

Daca ti-a placut reteta noastra "Berbecut cu cartofi la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slimline Barista

- 200 lei
1699.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (9)

oanapl 1

16.02.2021, 19:57

Ce apetisantă e!

Panacris 1

16.02.2021, 21:20

dantes 1

18.02.2021, 10:15

Gustos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]