Biscuiti ANZAC

de Brindusa in Prajituri, 14 Mai 2010 | 14565 vizualizari

 

Sunt asa de usor de facut, incat si copiii pot ajuta (prima oara cand i-am mancat erau facuti de o copila de 12 ani). Sunt biscuiti traditionali din Noua Zeelanda. Se spune ca numele vine de la ANZAC- trupele Australiene si din Noua Zeelanda care au luptat in timpul primului Razboi Mondial. Sotiile lor le trimeteau astfel de biscuiti in pachete, pentru ca ingredientele nu se stricau in timp.

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 300 g zahar
  • 200 g nuca de cocos (eu nu am avut alba, ci colorata, de aceea arata biscuitii putin colorati)
  • 250 g fulgi de ovaz
  • 200 g unt
  • 3 linguri de miere (in reteta originala se foloseste Golden Syrup, dar n-am gasit)
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri apa care fierba
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti ANZAC:

Incalzeste cuptorul la 180 C.

Amesteca faina, zaharul, nuca de cocos, ovazul intr-un castron incapator.

Topeste untul si mierea.

Dizolva bicarbonatul. in apa fiarta. Pune-l in amestecul unt- miere. Ai grija ca o sa se umfle.

Toarna acest amestec in cel cu faina si amesteca bine sa se incorporeze tot.

Formeaza cu mana bile din compozitie, pune-le pe tavile acoperite cu foaie de copt si aplatizeaza-le. Lasa loc intre biscuiti, pentru ca mai cresc.

Coace 15-20 minute, nu mai mult, chiar daca vi se par moi. Se intaresc cand sunt reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti ANZAC" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

dentistutza 1

27.04.2011, 07:38

de cand i-ai postat ii fac si eu , sunt minunati si sanatosi. Multumesc pentru reteta

Brindusa 1

27.04.2011, 21:36

Cu mare placere. Si mie imi plac mult!

Aurelia 07_07 1

22.12.2019, 15:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nes