Biscuiti aperitiv cu jumari

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 29 Dec 2015 | 5536 vizualizari

 

Pe vremea cand lucram la Romtelecom, o colega ne aducea in aceasta perioada niste covrigei picanti, preparati cu jumari si mult chimen.
Am incercat sa redau si eu acel gust de odinioara, dar am preferat sa prepar niste biscuiti, la aparatul de gofre.
Nu am retinut reteta originala, dar oricum au iesit tare gustosi, usor picanti si sfaramiciosi.

 

INGREDIENTE

  • 400 g jumari
  • 1 ou + 2 galbenusuri
  • 250 g kefir
  • 650 g faina
  • un praf piper
  • un praf boia de ardei dulce
  • chimen
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite
Portii: 75
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti aperitiv cu jumari:

Jumarile se trec prin robot si se amesteca mai intai cu ouale si condimentele apoi cu kefirul si la final cu faina amestecata cu garantul pentru aluaturi dospite.

Am mai specificat si in alte retete, imi place acest garant pentru aluaturi dospite, de la Dr. Oetker, pentru ca imbina praful de copt cu drojdia si bicarbonatul, iar preparatele ies foarte fragede si nu trebuie lasate la dospit decat 15 minute.

Obtinem un aluat nu foarte vartos, dar nelipicios, pe care il dam 15 minute la frigider, apoi formam sfere de dimensiunea mingii de tenis.

Intindem sferele in forma rotunda de dimensiunea aparatului de gofre si le coacem cate doua minute pe fiecare, sau in functie de puterea aparatului, atat cat sa fie frumos rumenite.

Eu ca sa fiu sigura ca sunt bine coapte am testat-o pe prima.

Se servesc ca si aperitive, fie simple cu o cana de iaurt, sau de ce nu tartinati cu diverse creme de branzeturi.

Sunt foarte buni atat calzi cat si reci si mai ales a doua zi ca se fragezesc mai bine.

Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

O parte din chimen se poate macina.

2

Se pot folosi si alte seminte: susan, mac, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti aperitiv cu jumari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Catalina L 1

06.01.2016, 15:54

ii vazusem te asigur, sunt excelenti
de ce n-am pus comentariu? nu-mi caut scuze

mihaelar63 1

11.01.2016, 12:49

Mi-au mers la Inimioara si la favorite

Rahela Velicu 1

15.06.2016, 20:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

ieri la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada de spanac cu crema de branza