Biscuiţi cu nucă şi ciocolată

de diaconta in Dulciuri, 17 Noi 2013 | 8157 vizualizari

 

Sunt un fel de işlere puţin modificate.Au fost foarte bune,poate doar ciocolata cam prea amăruie pentru gustul nostru.O parte din biscuiţi i-am lipit cu gem de caise,iar alţii cu crema de ciocolată,

 

INGREDIENTE

Pentru biscuiti:

  • 650 g faina
  • 150 g mascarpone
  • 90 g untura
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri smântâna
  • 150 g nuca macinata
  • 1 lingurita bicarbonat
  • Sare
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie

Pentru crema:

  • 150 g ciocolata 72% cacao
  • 150 ml frisca lichida
  • 150 g mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra
  • 50 g nuca macinata

Pentru glazura:

  • 80 g ciocolata amaruie
  • Lapte

Am mai folosit:

  • Gem de caise
  • Nuca macinata
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiţi cu nucă şi ciocolată:

Pentru biscuiti am amestecat crema mascarpone cu untura si zaharul si am mixat pâna s-a topit zaharul.

Am adaugat ouale,smântâna,faina,sarea,bicarbonatul si nuca macinata.

La final aromele.

Am framântat o coca omogena,am acoperit cu o folie si am lasat la frigider vreo 2 ore.

Dupa acest timp,am scos coca,am întins o foaie si am taiat diferite forme pe care le-am pus în tava tapetata cu hârtie de copt.

Am copt biscuitii la 180 de grade cam 15 minute.

Pâna s-au racit,am pregatit crema de ciocolata.

Am încalzit frisca pâna la punctul de fierbere si am pus ciocolata rupta bucati.

Am amestecat  ca aceasta  sa se topeasca .Am lasat sa se raceasca.

Am mixat mascarponele cu zaharul pudra,apoi am adaugat ciocolata si nuca macinata.

Am pus la frigider sa se întareasca.

Am lipit biscuitii câte doi cu crema sau cu gem de caise si am presarat nuca macinata pe umplutura.

Pentru glazura am topit ciocolata cu putin lapte pe baie de aburi,apoi am pus deasupra biscuitilor.

 

 

Sa aveţi pofta!!!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiţi cu nucă şi ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

ela 1

21.11.2013, 15:26

Rita Ilies 1

14.12.2013, 08:41

Ioi! Cum să mă trezești în halu ăsta? Nu mai pot de poftă!

diaconta 1

14.12.2013, 20:34

Rita,pai e cea mai faina trezireiei niste biscuiti,o cafea buna si cu zambet inainte mars

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri "Iulia"