Biscuiti din faina de orez

de Maria24 in Dulciuri, 17 Oct 2014 | 7546 vizualizari

 

Am facut acesti biscuiti deoarece vroiam ceva dulce, dar, in acelasi timp, vroiam sa fie ceva mai sanatos. Reteta originala este sarata, dar eu am adaptat-o. Le scriu pe amandoua cu toate ca nu am incercat varianta sarata.

 

INGREDIENTE

  • 64 g faina de orez
  • 32 g seminte de in macinate
  • 43 g seminte de floarea soarelui macinate
  • 1/4 lgta bicarbonat de sodiu
  • apa cat sa iasa un aluat bun pentru intins

Pentru varianta sarata:

  • 1/4 lgta sare
  • 2 lg ulei

Pentru varianta dulce:

  • coaja de la o portocala
  • 2 1/2 lg sirop de artar (puteti folosi orice indulcitor si puteti pune cu 1 lg in plus, eu nu am vrut sa fie foarte dulci)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti din faina de orez:

Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate, apoi se adauga cele lichide (se pune cate putina apa pana se formeaza un aluat bun de intins). Se intinde aluatul cu grosimea de cca 1 cm (daca le faceti mai subtiri ies tari, depinde de preferinte). Se decupeaza si se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc in cuptorul preincalzit la 175 grade C timp de 15 - 18 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti din faina de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Rocsi 1

17.10.2014, 21:10

Ligia Bxl 1

18.10.2014, 09:46

sunt foarte sanatosi

MotanLaOale 1

18.10.2014, 11:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de cirese amare