Biscuiti "les moques"

de Ligia Bxl in Dulciuri, 12 Ian 2016 | 3959 vizualizari

 

Acesti biscuiti au o consistenta nisipoasa, seci, care in multe tari din Europa au diferite denumiri, Knusper in Austria, moqué in Bruxelles, in Olanda zandkoekje.

 

INGREDIENTE

Pentru biscuiti:

  • 200 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 300 g faina
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 varf de cutit de vanilie(sau putina esenta de vanilie)

Pentru crema Frangipane:

  • 65 g de unt
  • 125 g amestec de (jumate zahar+jumatate pudra de migdale)
  • 1 ou
  • 25 g de faina
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti "les moques":

Se pegatesc ingredientele si se cantaresc.

Se pregateste mai intai crema frangipane:

Cu mainile intr-un castron se inmoaie untul. Se pune 10 secunde pe aragaz fara se se topeasca prea tare.

In unt se adauga jumatate din amestecul de zahar cu pudra de migdale si se amesteca cu un tel.

Ouale se bat separat si se adauga jumate din ele in compozitia de migdale si se amesteca bine.

Se adauga peste compozitia obtinuta restul ramas de pudra de amande si se amesteca,apoi restul de ou.

La final se adauga jumatate din cantitatea de faina si se amesteca bine cu toata compozitia cu ajutorul unei spatule, apoi se adauga restul de faina. (Aceasta crema se foloseste mult la produsele din foietaj).

Biscuitii:

Faina se strecoara.

Se face din aceste ingrediente o compozitie (o coca), nu se framanta foarte mult decat pana cand sau incorporat toate ingredientele, apoi se da la rece.

Se ruleaza coca in forma de cilindru de +/- 3cm diametru.(se ruleaza bine sa nu aibe bule de aer).

Se cu unge cu albus de ou si se ruleaza in zahar mai mare.

Se impacheteaza cu o foaie de copt si se da la rece(se poate da si la congelator).

Se taie apoi rondele de 1 cm largime.

Se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt,la o distanta de 3 cm intre ele.

Se preseaza putin cu degetul in centru si se pune crema de frangipane cu ajutorul unui posh cu dui de 5- 6 mm (se fac mici moturi).

Se dau la cuptor cca 8 min.la 180° (depinde de cuptorul fiecaruia)

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti "les moques"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulgari de zapada