Biscuiti pestisori

de Mama_Lizica in Prajituri, 31 Dec 2009 | 4689 vizualizari

 

E o reteta simpla, se face repede si biscuitii se pastreaza chiar si 2-3 saptamani (daca nu pui ciocolata pe deasupra), intr-o cutie de metal. Se poate pune si cacao in compozitie.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua,
  • 100 g zahar pudra,
  • 150 g unt,
  • 250 g faina,
  • 1 praf de copt,
  • 1 esenta lamaie sau portocala,
  • 100 g ciocolata alba,
  • 100 g ciocolata neagra,
  • nuci pisate
Portii: 20
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti pestisori:

Toate ingredientele se amesteca bine, apoi se framanta energic pe o planseta presarata cu putina faina. Cand coca e legata si putin tare, se intinde intr-o foaie de jumatate de centimetru grosime si se taie (cu formele de biscuiti sau folosind un sablon de carton decupat in forma de pestisor). Se coc in tava neunsa si netapetata cu faina, la foc potrivit, cateva minute. Atentie, se ard destul de repede! Cand s-au racit, pot fi ornati cu ciocolata topita la bain-marie, apoi dati prin nuca pisata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti pestisori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cantuccini (biscuiti italieni) cu migdale