Biscuiti spritati

de Miha in Dulciuri, 4 Ian 2011 | 8572 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • 250 g faina
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 g ciocolata amaruie pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti spritati:

Untul moale la temperatura camerei se freaca bine cu zaharul pana devine ca o crema. Se adauga oul si se mixeaza bine, dupa care adaugam vanilia si coaja rasa de portocale. Lasam deoparte mixerul si cu o lingura de lemn incorporam faina amestecata cu praful de copt. Vom obtine un aluat moale, dar destul de consistent incat sa faca motz. :))

Se pune aluatul intr-un sprit si se spriteaza gramajoare de aluat la distanta intre ele, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptor la foc mediu, pana incep sa se rumeneasca pe margine.

Se scot pe un gratar si se lasa la racit, dupa care se "machiaza" :)) cu ciocolata topita.

TIPS-URI

1

am folosit coaja de portocala confiata

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti spritati" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (48)

aziz 1

05.01.2011, 15:29

deliciosi

- Andreea - 1

28.11.2011, 15:45

as avea o intrebare: de ce nu pot folosi in continuare mixerul dupa adaugarea fainei?

Miha 1

28.11.2011, 15:58

Caroline, ca sa nu faca BUM.

Depinde de mixer. Daca e de putere mare il poti folosi in continuare.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu biscuiti cu adaos de piscoturi