Biscuiţi şpriţaţi

de Ade200 in Prajituri, 5 Sep 2012 | 18604 vizualizari

 

O reţetă pe care o am de mult, o pregateam pentru copiii mei care dorea u ceva uşor de "cărat"pe afară, la joacă sau la şcoală. Începe în curând şcoala şi merită să le faceţi ceva de casă!

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • 300g de zahăr
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri de smântână
  • 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu/praf de copt
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • coajă de lămâie sau vanilie
  • cacao (opţional)
  • 1 kg de făină
  • 300 g de margarină/280 g de unsoare
  • ulei de uns tava
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiţi şpriţaţi:

Se amestecă toate şi apoi se dau prin maşina de tocat la care se ataşează forma specială de biscuiţi. Maşinile de tocat electrice au şi ele forme de biscuiţi şpriţaţi, eu cu aceasta i-am făcut de data asta. Se găsesc în magazine forme şi pentru maşinile de tocat manuale, doar să ştiţi numărul maşinii. de tocat.

Se preîncălzeşte cuptorul.

Se ung tăvile cu foarte puţin ulei şi se coc la foc potrivit până se rumenesc uşor. Se poate amesteca în jumătate din compoziţie cacao, dacă doriţi.

Sunt foarte spornici, ies mai multe tăvi şi se pot pastra mai mult timp.

TIPS-URI

1

Când se scot, se foloseşte un cuţit cu care se desprind usor de pe tavă.

2

Îi puteti păstra într-o cutie de metal rămasă de la biscuiţii cumpăraţi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiţi şpriţaţi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti spiralati