Blat umed de tort

de Mitinita in Dulciuri, 10 Oct 2018 | 6472 vizualizari

 

Acest blat umed de tort este foarte simplu de preparat si nu necesita insiropare.

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina
  • 250 g zahar
  • 50 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura de otet sau suc de lamaie
  • 100 ml ulei
  • 200 ml apa fierbinte
  • 50 g ciocolata
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blat umed de tort:

In lapte se pune otet sau suc de lamaie si se lasa deoparte 5 minute.

Apa fierbinte se amesteca cu ciocolata. Aici puteti folosi si doar apa fierbinte sau cafea fierbinte.

Intr-un bol se pun ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si cacaua si se amesteca.

Se amesteca ingredientele lichide: ouale, apa fierbinte, uleiul, laptele si esenta de vanilie. Se adauga la ingredientele uscate si se amesteca.

Se pune hartie de copt in forma de tort de 20 cm sau se tapeteaza forma cu ulei si faina.

Se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 45 de minute.

Se scoate din cuptor.

Se lasa sa se raceasca cel putin 2 ore inainte de a putea fi folosit.

Se feliaza si se umple cu crema preferata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Blat umed de tort" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu stafide.