Blinii cu branza sarata

de deyutzky in Aperitive / Garnituri, 12 Sep 2015 | 16049 vizualizari

 

M-am inspirat de pe site-ul lalena.ro

 

INGREDIENTE

  • 2 pahare de lapte caldut (paharul sa fie de 250 ml)
  • 2 pahare faina
  • 20 g drojdie proaspata
  • 2 oua
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 praf de sare
  • aprox. 150-200 g branza sarata/telemea
  • cateva linguri de ulei
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blinii cu branza sarata:

Intr-un bol amestecam laptele cu drojdia, zaharul si faina.

Lasam sa creasca pentru jumatate de ora.

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare.

Adaugam pe rand galbenusurile in aluat, branza razuita si amestecam bine.

Adaugam spuma de albusuri si amestecam usor pana la incorporare. Mai lasam 10 minute la crescut.

Punem pe foc o tigaie si o ungem cu ulei. Turnam 1-2 polonice de aluat si coacem la foc mediu pe ambele parti. 

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Blinii cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv cu dovlecel si cascaval