Bomboane cu biscuiti si ricotta

de - Andreea - in Dulciuri, 10 Feb 2014 | 6307 vizualizari

 

Eu am facut cu jumatate din cantitatea initiala a ingredientelor pentru a testa de sunt bune sau nu :) ... Data viitoare fac portie dubla !!! Sunt absolut delicioase si atit de usor de facut...Incercati-le !!!

 

INGREDIENTE

  • 100 gr ciocolata
  • 15 gr unt
  • 100 gr biscuiti
  • 50 gr branza ricotta
  • cacao
  • 1 lingura lapte
  • fulgi de nuca de cocos
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane cu biscuiti si ricotta:

 Topim intr-o craticioara ciocolata impreuna cu untul.Dupa ce ciocolata s-a topit complet,inchidem focul.

 Biscuitii ii sfaramam fin ( puteti folosi robotul ) si ii adaugam la ciocolata calda.

 Amestecam bine pana la omogenizare.

 Adaugam ricotta,laptele si continuam sa amestecam.

 Bagam compozitia obtinuta in frigider pentru 20 minute.

 Dupa repaus formam bilute de marimea unei nuci.Jumatate le dam prin cacao iar cealalta jumatate prin fulgi de nuca de cocos ( cantitatile pot varia dupa preferinta fiecaruia).

 Le servim imediat sau le tinem la frigider pana in momentul servirii.

 Cu cat vor sta mai mult la frigider cu atit vor fi mai bune .

TIPS-URI

1

Folositi biscuiti tip Petit-Beurre .

2

Din aceste cantitati mie mi-au iesit 20 bucati bomboane .

3

Lingura de lapte se poate inlocui cu aceeasi cantitate de lichior de cafea sau orice alt lichior ( dupa preferinta) ,suc de fructe,cafea...

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane cu biscuiti si ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mousse de mure