Bomboane din biscuiti cu caise confiate

de Toamna07 in Dulciuri, 12 Noi 2012 | 4626 vizualizari

 

Un desert pentru care nu este nevoie de cuptor si se fac intr-un timp record.
Le puteti servi si in post daca folositi, la prepararea lor, biscuiti de post si lapte de soia.:)

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru 25 bucati:

  • 300 g biscuiti
  • 200 g nuci
  • 200 g caise confiate
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri dulceata sau gem de caise
  • 3 linguri nuca de cocos
  • 2 linguri zahar pudra vanilat
  • esenta de rom
  • 2-3 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane din biscuiti cu caise confiate:

Caisele se taie cubulete mici.
Nucile se usuca in cuptorul incins,10-15 minute,apoi se curata de coaja si se maruntesc.
Biscuitii se zdrobesc si ei.
Se amesteca intr-un castron nucile,biscuitii,romul,zaharul pudra,cacao cernuta si gemul de caise adaugat treptat.Compozitia obtinuta trebuie sa fie bine legata.Daca este prea uscata adaugati putin lapte.
Omogenizam foarte bine.
Se ia cate putina compozitie si formam bilute mici,bombonele pe care le trecem prin nuca de cocos si/sau nuca macinata.
Se lasa 2-3 ore sa se intareasca.

Super bune si de efect pe masa familiei.

De sarbatori le puteti darui prietenilor daca le impachetati intr-un mod placut.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane din biscuiti cu caise confiate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crinkles