Bonet Piemontez

de ianculubita in Dulciuri, 27 Iul 2014 | 3880 vizualizari

 

In regiunea Piemonte din Italia,bonet este asemenea unei budinci dar eu dupa ce am facut-o pot spune ca este o adevarata prajitura inteligenta,pentru ca se formeaza doua straturi la copt

 

INGREDIENTE

  • 6oua
  • 1cana zahar
  • 25g cacao
  • 2linguri lichior Amaretto(lichior de cirese amare)
  • 500ml lapte
  • 10-12 biscuiti amaretti
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bonet Piemontez:

Se pregateste intr-un bol o crema fina din oua,batute bine cu un praf de sare si zahar; se adauga cacao,lichiorul,laptele,se omogenizeaza bine apoi biscuitii sfaramati nu foarte fin;se rastoarna in forma unsa sau cu hartie de copt,forma in tava cu apa fierbine si se lasa la cuptor 1h

Se serveste doar dupa ce s-a racit bine

TIPS-URI

1

nu va sfatuiesc sa faceti asa ceva in forma de tort detasabila;eu am facut greseala si mi-a intrat apa in forma

2

de asemenea,nu va sfatuiesc sa adaugati alt fel de biscuiti pentru ca acesti amaretti chiar daca sunt amestecati in lichid,raman tot crocanti deasupra prajiturii,dupa cum se observa in poza

Daca ti-a placut reteta noastra "Bonet Piemontez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema mascarpone si nuttella