Borș de cartofi și dovlecei

de Panacris in Mancaruri de post, 26 Noi 2013 | 9533 vizualizari

 

O ciorbiță savuroasă pentru zilele de post!

 

INGREDIENTE

  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcovi 1 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • țelină 1 felie,
  • ulei de rapiță,
  • sare iodată,
  • dovlecel 1 bucată,
  • cartofi roșii 3 bucăți,
  • pătrunjel verde,
  • leuștean verde,
  • borș de casă 1000 ml.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borș de cartofi și dovlecei:

Ceapa se curăță, se toacă mărunt apoi se dinstuiește în puțin ulei și apă, cca. 10 minute, la foc mediu. Apoi se adaugă zarzavaturile, curățate și tocate mărunt, cartofii, dovleceii, se completează cu apă, se asezonează de sare și se lasă la fiert cca. 30 de minute la feirt la foc mediu, neacoperit. Spre final se adaugă borșul, fiert separat în prealabil cca. 10 minute la foc mediu, și se lasă la fiert împreună, cca. 15 minute. Se adaugă pătrunjelul și leușteanul tocate mărunt la final. Se servește fierbinte ca atare, cu adaos de ardei iute sau smântână;) Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

în zilele de dulce, uleiul se poate înlocui cu untură de rață;) Vă asigur, că borșul va avea o savoare deosebită;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Borș de cartofi și dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

ieri la 10:09

Prăjitura Snickers - Rețeta delicioasă de casă

ieri la 09:12

Maioneza de casa - Reteta simpla si rapida

pe 05.12 la 14:38

Negresa de post cu nuci - Reteta simpla si gustoasa

pe 05.12 la 11:01

Tort diplomat cu pișcoturi - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 05.12 la 08:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]