Borș de pipoțele și inimioare de pui

de Panacris in Ciorbe, 10 Sep 2013 | 5576 vizualizari

 

O ciorbiță super savuroasă!

 

INGREDIENTE

  • pipote și inimioare de pui cca. 350 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcovi 2 bucăți,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • cartofi albi de Harghita 2 bucăți,
  • foaie de dafin 1 bucată,
  • enibahar 1 boabă,
  • ulei de rapiță,
  • zacuscă 2-3 linguri,
  • borș din tărâțe cca. 500 ml,
  • leuștean,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • ouă 2 bucăți.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borș de pipoțele și inimioare de pui:

Măruntaiele de pui se fierb în apă rece, cu puțină sare, o foaie de dafin și o boabă de enibahar, cca. 30 de minute la foc mediu, semiacoperit. Ceapa, cartofii și zarzavaturile se curăță, se toacă mărunt și se călesc cca. 5 minute, la foc mic, acoperit. Se adaugă zacusca și măruntaiele strecurate din zeamă. Se completează cu apă și borșul fiert în prealabil. Se asezonează de sare, piper și se lasă la fiert cca. 20 minute la foc mediu, semicoperit.

La finalul fierberii se adaugă leușteanul tocat mărunt și ouăle bătute, ce se toarnă ușor, în șuvoi subșire pentru a se obține efectul de zdrențe. Atenție focul va fi oprit în acest moment!

Se servește fierbinte cu pâine sau mămăligă rece și cu ardei iute, după gustul fiecăruia;)

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Borș de pipoțele și inimioare de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]