Bors de fasole cu fumatura

de roxanamiti in Ciorbe, 23 Feb 2011 | 6502 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 carnaciori afumati (2 feluri diferite; 2 si 2),
  • 2 carnaciori normali,
  • 2 bucati de picior de porc afumate,
  • 3 costite de porc afumate,
  • 1 ceapa,
  • 2 rosii,
  • 1 morcov,
  • 1 ardel capia verde,
  • jumate de ardel rosu,
  • 1/2 l. bors,
  • 1 1/2 l. apa( sau supa de legume),
  • 400g. fasole fiarta,
  • pantrujel tocat,
  • marar si leustean uscat,
  • 3 linguri bulion,
  • jumate de lingurita de piper si boia iute (sau dulce),
  • 1 lingura de delicat de legume,
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de fasole cu fumatura:

Bucatile de picior si costita de porc le punem la fiert in 1 1/2 l. apa( sau supa de legume, daca nu aveti se poate face dintr o ceapa, un morcov, 2 cartofi, partea verde de la praz; ce legume aveti prin frigider;  da un gust foarte bun la mancare) timp de o ora , o ora jumate ( pana se desface carnea de pe os),

Carnaciuorii ii taiem si ii punem la prajit un pic, legumele le tocam marunt, fasolea o scoatem din borcan si o trecem bine prin jetul de apa rece,  borsul il punem la incalzit. Scoatem carnea din apa pe o farfurie; luam cu o lingura grasa ce s a ridicat deasupra( daca va place se poate lasa, mie nu prea imi place). Punem legumele si lasam sa fiarba 5 minute; adaugam fasolea,carnaciorii,carnea(fara oase), costitele, borsul(in clocot), bulionul si mai lasam inca 5 minute, se adauga piperul, boiaua, delicatul si se gusta de sare( se condimenteaza la gustul fiecaruia),

Se opreste focul si apoi se adauga pantrujelul,mararul,  leusteanul, se acopera si se lasa la odihnit 10 minute,

Foarte bun si gustos,

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de fasole cu fumatura" nu uita sa-i faci un review.