Bors de loboda rosie

de ianculubita in Ciorbe, 26 Apr 2016 | 3523 vizualizari

 

Vreau sa va spun ca pe la noi nu am auzit de astfel de ciorba doar cu loboda sau am mai auzit de supa de salata si nici nu am fost curioasa,eu care fac tot felul de nebunii, pana intr-o zi cand am "indraznit"s-o pregatesc si bine am facut, pentru ca ne-a placut foarte mult! Pot sa spun ca o voi trece in lista preferatelor de post!

 

INGREDIENTE

  • 5 legaturi de loboda rosie
  • 2 legaturi de leustean
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 500g cartofi
  • 50ml ulei
  • 1l de bors
  • sare
  • 4 oua pentru zilele cand nu e post
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de loboda rosie:

In oala cu ulei incins se pune ceapa tocata marunt, morcovul si pastarnacul rase sau taiate cubulete mici,cartofii curatati, spalati si taiati marunt (mai marunt decat la alte ciorbe), se amesteca totul, dupa 1min se adauga si loboda cu 1legatura de leustean spalate si taiate marunt, se amesteca din nou,apoi se adauga 1lde apa,1lingurita cu sare si se lasa la fiert cu capac 30min; dupa acest timp,se adauga borsul fiert separat,se completeaza cu apa, se potriveste de gust,cand incepe sa fiarba se adauga cu grija cate un ou spart intr-un bol,iar cand s-au ridicat la suprafata, semn ca sunt fierte, se adauga restul de leustean si se opreste focul.

Se serveste cum doreste fiecare, cald sau rece cu ceapa verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de loboda rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

ianculubita 1

27.04.2016, 08:25

CameliaR 1

12.05.2016, 12:07

BUna ciorbita!

ianculubita 1

14.05.2016, 15:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de urzici cu rosii