Bors de miel

de susu in Ciorbe, 22 Iul 2011 | 5169 vizualizari

 

Stiu ca borsul de miel se face cu smantana dar mie una imi plac ciorbele cu bulion si mai putin mancarurile cu sos alb asa ca eu cam toate ciorbitele le fac cu rosii.

 

INGREDIENTE

  • Carne de miel: gat, coada, bucati de carne cu os, muschii spatelui
  • 2-3 morcovi
  • 2 albituri
  • 1 telina mica
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 1 legatura leustean
  • ½ kg bors
  • 3 l apa
  • Tarhon
  • Pasta de tomate
  • Sare
  • 3 galbenusuri
  • 200 gr smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de miel:

Se spala carnea, se pune cu apa rece si se lasa pe foc sa fiarba aproximativ 20 de minute timp in care se spumeaza. Se toaca ceapa marunt si se caleste partea alba, se adauga apoi morcovul dat prin razatoarea mica si dupa ce s-au calit se pun impreuna cu celelalte legume tocate in ciorba . Dupa 10 minute se adauga si ceapa verde. Cand legumele si carnea sunt fierte se aduga pasta de tomate dizolvata in zeama de ciorba si se mai lasa 10-15 min la fiert. Se pune borsul dat in clocot separat si se amesteca galbenusurile cu smantana. Se adauga treptat din zeama peste smantana ca sa ajunga la aceeasi temperatura si sa nu se taie. Se opreste focul, se pune smantana in oala, leustean si tarhon dupa care se acopera.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de miel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

ieri la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors cu legume si carne de vita