Bors de sfecla rosie

de lucy2002 in Ciorbe, 15 Noi 2019 | 7847 vizualizari

 

Un bors bun pentru cei care postesc, iar pentru cei care nu postesc se adauga  o lingura de smantana si este senzational de bun. Mama si bunica ne facea mereu acest bors cand eram copii si niciodata nu- l refuzam. Si eu la randul meu l-am gatit,  si-l gatesc pentru familia mea si de fiecare data are succes.
Eu am folosit sfecla rosie fiarta separat dar se poate gati cu sfecla rosie coapta la cuptor sau cruda fiarta in bors.

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi mari
  • 2 morcovi
  • o bucata de telina
  • 2 ardei capia
  • 1 ceapa mare
  • 2 sfecle rosii potrivite
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • verdeata ( patrunjel, leustean)
  • boia dulce
  • sare
  • piper
  • foi de dafin 2-3 foi
  • 3 litri apa calda
  • 350-400 ml bors de putina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de sfecla rosie:

 Se pune sfecla rosie la fiert. 

Ceapa se pune la calit ( inmuiat) in ulei.

Peste ceapa adaugam radacinoasele taiate marunt, lasam 5-7 minute pe foc , amestecam si adugam: ardeii tocati, sarea, piperul si boiaua de ardei.

Dupa ce a fiert sfecla rosie se curata si se da pe razatoarea mare. Adaugam sfecla si cartofii taiati cubulete peste legume. Lasam 5 minute pe foc dupa care adaugam apa calda si lasam sa fiarba.  

Borsul de putina se pune la fiert cu pasta de tomate.

Dupa ce au fiert legumele se adauga borsul si se acreste dupa gust. La final adugam verdeata tocata fin si foile de dafin.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de somn