Bors din carne de miel

de Panacris in Ciorbe, 25 Apr 2017 | 4550 vizualizari

 

Delicii de Paște! Daaaa, o nouă variantă a ciorbiței din carne de miel. Am reușit să mă împrietenesc cu borșul de putină în ciorbă  ;) E prima oară când ciorbița s-a consumat integral ;) Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • cca. 700 g capul și mușchii din spate ai mielului (mai bine spus șira spinării) 
  • mațe de miel
  • 1 bucată ceapă galbenă 
  • 2-3 bucăți morcovi 
  • 50 g țelină 
  • 25 g păstârnac 
  • 50 g pătrunjel rădăcină 
  • cca. 25 g gulie 
  • 1 legătură ceapă verde 
  • 1 legătură usturoi verde 
  • 1/2 legătură leuștean 
  • 2-3 fire tarhon 
  • sare iodată
  • piper proaspăt măcinat
  • 1000 ml borș de putină 
  • 4-5 bucăți gălbenuș de ou 
  • 300-400 ml smântână 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors din carne de miel:

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece, cu puțină sare, cca. 25 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie.

Între timp, mațele de miel se curăță bine, adică se umplu cu apă rece, apoi se scurg, operația repetându-se de cca. 3 ori. La final, se freacă bine cu mălai și sare. Se strecoară, se trec sub jet de apă rece, se bobinează pe oscioarele mielului, iar restul se taie mărunt și se adaugă la ciorbă, lăsându-se  la fiert în apă clocotită cu puțină sare, lăsându-se la fiert cca. 15 minute.

Zarzavaturile se curăță, se spală și se taie bucățele, de această dată. Verdețurile se curăță, se spală, apoi se toacă mărunt. Toate acestea se călesc scurt, în puțin ulei de floarea soarelui și apă, apoi se adaugă la ciorba de mai sus. Se asezonează de sare, piper și se lasă la fiert cca. 25 de minute. Se adaugă borșul și se mai lasă la fiert cca. 10 minute, la foc mediu. Se drege cu gălbenuș de ou bătut cu smântână, doar înainte de a fi servită, spre a se evita îmbrânzirea ciorbei. Se servește fierbinte cu leuștean tocat mărunt, ardei iute, oțet sau zeamă de lâmăie, după gustul fiecăruia.

 Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors din carne de miel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (13)

anca_rm 1

26.04.2017, 09:39

minunata

Geanina87 1

26.04.2017, 13:02

mihaelar63 1

07.05.2017, 22:37

Interesanta reteta Sotul meu imi spunea ca bunica lui facea ceva asemanator

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

ieri la 14:58

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de miel reteta a la Radu Anton Roman