Bors moldovenesc acru

de Miha in Ciorbe, 15 Mai 2009 | 11008 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de pui
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 pastranac
  • 1 bucata telina
  • 1 rosie
  • marar si patrunjel
  • 1 ardei gras
  • 500 ml bors (sau mai mult,in functie de cat vreti de acru)
  • sare
  • fidea
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors moldovenesc acru:

Carnea se pune la fiert si se spumuieste de cate ori este nevoie. Se sareaza mai putin decat este necesar,potrivindu-se dupa gust in timpul fiertului.

Se va pune de la inceput o cantitate mai mare de apa,aceasta scazand in timpul fiertului.Se fierbe intr-un vas acoperit,lasand putin loc pentru evaporarea apei.Fierberea trebuie sa fie inceata.

Cand carnea este pe jumatate fiarta se adauga ceapa tocata,morcovul,pastarnacul,telina,ardeiul gras,toate taiate felii. Eu le-am taiat marunt din cauze de copil mofturos. :)

Cand zarzavatul si carnea au fiert se adauga borsul fiert in prealabil,rosia curatata de pielita si taiata cubulete,verdeata tocata si fideaua.Se mai da inca un clocot.

Se serveste cu smantana.

Se poate drege cu ou si smantana,dar numai dupa ce a fost luat de pe foc,altfel se "taie".

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors moldovenesc acru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

la 10:43

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

pe 18.08 la 11:29

Baba Ganoush cu dovlecei - Ușor, rapid și delicios

pe 18.08 la 09:04

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de curcan