Borş ţărănesc de perişoare

de madi_marin in Ciorbe, 15 Aug 2012 | 8275 vizualizari

 

Poftiti la masa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru perişoare:
  • 750 g carne tocată amestec porc şi vită
  • 1 ceapă
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • mărar proaspăt
  • Pentru ciorbă:
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 pătrunjel
  • 1 ţelină mică
  • 200 g mazăre congelată
  • 200 g fasole verde congelată
  • 2 cartofi
  • 1 l borş
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 2 linguri pastă de tomate
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borş ţărănesc de perişoare:

Se curăţă legumele , se spală, apoi se toacă mărunt sau se rad pe răzătoarea cu ochiuri mari . Se pun la călit, fără cartofi, în puţin ulei, apoi se adaugă apă şi se lasă să fiarbă.

Carnea se amestecă cu ceapa tocată foarte mărunt, sare, piper, cimbru şi mărar tocat. Se omogenizează bine compoziţia şi se formează perişoare care se pun la fier peste legume.

Cand perişoarele sunt aproape gata se pun cartofii tăiaţi în cubuleţe şi se continuă fierberea.

După ce aproape au fiert şi cartofii se adaugă borşul clocotit, mazărea şi fasolea verde, pasta de tomate, sare, piper şi boia. Se lasă să mai fiarbă 10 minute, după care se stinge focul, se adaugă smântâna şi leuşteanul tocat.

Se serveşte cu ceapă sau ardei iute.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Borş ţărănesc de perişoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu sfecla rosie si legume