Bostan copt aromat

de cristeena20 in Dulciuri, 15 Ian 2016 | 3398 vizualizari

 

Inca din copilarie bostanul copt era merue o delicatesa in zilele friguroase de iarna, cand bunica ne servea langa soba felii rumenite de dovleac auriu.
Eu am preparat purin diferit, deoarece am adaugat cateva arome.

 

INGREDIENTE

  • 10 -12 felii de bostan (ludaie)
  • 2-3 linguri de miere, scortisoara, 1/2 pahar vin de porto
  • optional: zahar brun
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bostan copt aromat:

- Bostanul se taie in felii nu groase, sa se patrunda mai usor la cuptor. Lasam coaja la baza.

- Pregatim siropul din vin de porto in care punem miere si putina scortisoara pudra.

- Ungem bine feliile cu acest sirop cu o pensula si le aranjam in tava (eu am pus folie dedesupt, dar de preferinta se pune hartie de copt). 

- Dam la cuptorul incins pentru cca 30-40 minute, pana e copt bine dobleacul e«si e rumen. Intre timp puteti sa mai scoateti din cuptor din cand in cand si sa turnati din siropul ramas. La final , cui ii place mai dulce poate rpesara cu zahar brun si mai da la cuptor inca 5 minute sa se caramelizeze zaharul pus.

-Servim cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bostan copt aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert bomboane cu polen si seminte de canepa